De eerste operatie gaat door

17 september 2022
De onderzoeken van deze week zijn gelukkig achter de rug!
Gisteren hebben we het gesprek gehad met de neurochirurg.
Wat is het een geweldige vriendelijke inlevende man.
Het greep hem zichtbaar aan dat Nikita zo verzwakt was en aan haar lot was overgelaten in Nederland en niet serieus werd genomen in haar klachten.
N.a.v. de nieuwe beelden en het lichamelijke onderzoek heeft hij vastgesteld dat het operatieplan blijft zoals het was ingeschat in eerste instantie.
Dus van achteren zal de C0 (schedel) vastgezet worden tot en met de C2 met een plaatje schroeven en donorbot, hier zit veel te veel ruimte tussen bij Nikita en daardoor ernstig instabiel, van voren zullen de wervels C4 en C5 worden gefuseerd, deze zijn ook instabiel en drukken op haar ruggenmerg (zenuwen).
Waar wij dachten dat de operatie zou moeten worden uitgesteld omdat Nikita zo verzwakt is wil de arts de operatie juist door laten gaan omdat Nikita alleen maar meer zal gaan verzwakken.
Hij wil dan na de operatie haar problemen met haar maag, voeding en darmproblematiek aanpakken en wat Nikita verder nog nodig is op dat moment..
Vandaag hadden we gesprek met de anesthesist en er zal van te voren nog een picc lijn (infuus) geplaatst worden voor vocht en medicatie.
We gaan het dit weekend samen laten bezinken, Nikita moet nog omschakelen omdat zij er eigenlijk al helemaal vanuit was gegaan dat de operatie uitgesteld zou worden ivm haar zwakke lichameijke toestand.
Lieve mensen ontzettend bedankt voor jullie steun op wat voor manier dan ook, het doet ons zo goed te lezen en te horen dat er zo met Nikita (en ons) wordt meegeleefd! ❤❤❤
We hebben het streefbedrag door jullie inmiddels behaald, maar doneren mag nog steeds omdat het jammer genoeg door de veranderde dollarkoers allemaal veel duurder is geworden en Nikita nabehandeling nodig heeft door verzwakking en andere klachten waarmee zij niet in Nederland werd geholpen.
De vernieuwde begroting gaan we later opmaken nu gaan we ons eerst richten op de eerste operatie.
Wat is dit spannend maar wat is Nikita er aan toe om geholpen te worden.
Ze heeft zoveel moeten verstauwen de afgelopen 2 weken maar ze is zo enorm dapper en wat zijn wij verschrikkelijk trots op haar.
De eerste obstakels zijn genomen, nu op naar hetgeen wat haar leven zal gaan veranderen 🍀 
Samen staan we sterk 💪 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »