Gedachten & wensen

Lieve Nikiet,

Wat doet het mij pijn dat jouw leven al zo lang stil staat, zoveel dingen heb jij moeten missen die ik jou zo had gegund.
Er zijn tijden dat ik het geluksgevoel van vroeger toen jij nog gezond was bijna niet meer kan terughalen en dat beangstigd me.
Soms zie ik op straat een groepje meiden van jouw leeftijd die samen keet hebben, op weg zijn naar een feest of gewoon op de fiets naar school gaan, ik stort van verdriet dan soms totaal in en kan gewoonweg niet meer stoppen met huilen, omdat ik dan denk aan jou die op dat moment thuis in bed ligt en door je ziek zijn niet kan opstaan.
We hebben het er samen vaak over hoe we als dat zou kunnen zouden genieten van hele kleine dingetjes.
Lieve meid mijn grootste wens is om weer leuke gezellige moeder dochter dingen met jou te kunnen doen en dan bedoel ik dus de kleine dingen.
Oneindig kunnen kletsen, om jouw grapjes lachen, samen gek doen, hard meezingen met een mooi nummer op de radio en wat zou ik dolgraag je verhalen ooit nog eens mogen aanhoren na een avondje stappen.

xxx
Mama

zoedt-muurcirkel-wit-met-zwart-hartje-voor-binnen

Nikita mijn dochter mijn meisje sportief krachtig
Vrolijk en veel doorzettingsvermogen.
Wat is er veel veranderd en gebeurd in jouw leventje.
Je moet veel doorstaan
Bent van meisje veranderd in vrouw.
Sportief en krachtig is helaas veel van verdwenen.
Maar doorzettingsvermogen en vechten kun je nog
Steeds ondanks alles altijd vriendelijk en attent voor anderen.
Het siert je ik was trots op jou en ben nog steeds heel trots op je.
We gaan er samen voor en hopen dat na de operatie
Veel herstel mag komen en dat je nog een heel lang leven mag genieten
Van alles wat er op deze wereld te beleven valt.
Ik hou zielsveel van je en hoop dat we samen nog veel mogen beleven.

Je Vader

zoedt-muurcirkel-wit-met-zwart-hartje-voor-binnen

Waar je achter komt als er ziekte thuis is is dat de meest kleine dingen zo onmogelijk kunnen worden, terwijl ik na school ga probeerd mijn zus haar zelf bij elkaar te rapen om even beneden te komen, terwijl ik uit kan gaan heeft Nikita al moeite om een aflevering goede tijden slechte tijden tevolgen. voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld, maar voor mijn zus helaas niet.
Het doet pijn om te horen dat ze zich schuldig voelt tegen over ons, omdat zij ziek is terwijl Nikita zelf er het meeste onderlijdt. Elke dag zie je maar weer dat het leven nou eenmaal niet eerlijk is, want dat is het.
In alle jaren dat Nikita ziek is geweest en haar leven stil stond is mijn leven doorgegaan, waarbij Nikita haar kleine broertje naar een groot broertje heeft zien veranderen, een groot broertje die wel gezond is en wel alle leuke dingen kon doen die haar zijn afgenomen door ziekte. Wat ik het meeste mis van vroeger is: donderjagen, keihard met elkaar lachen, maar ook het onbezorgde gevoel waarvan we allemaal nog niet wisten hoeveel geluk we daar mee hadden.

∼ Randy

 

 

Translate »